2018 Dpy Bursluluk Sınavı Puan Hesaplama

Pdf Cevap Anahtarı

2018 Dpy Bursluluk Sınavı Puan Hesaplama. Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir.

MEB Damar İzi Okumayı Bir Yıl Daha Erteledi
MEB Damar İzi Okumayı Bir Yıl Daha Erteledi

Sınıfa kadar ait olan pybs taban puanları açıklandı. Sınıf) öğrenim gören öğrencilerin başvuru yapabildiği bir sınavdır. Ama burslar puanlara göre değil milli eğitimin bu sene için belirleyeceği kontenjana bağlı olarak başari sirasi'na göre veriliyor.

MEB Damar İzi Okumayı Bir Yıl Daha Erteledi

Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Ama burslar puanlara göre değil milli eğitimin bu sene için belirleyeceği kontenjana bağlı olarak başari sirasi'na göre veriliyor. 2013 pybs puanını doğruya en yakın olarak hesaplar. Bursluluk sınavı puanını kolayca hesaplayabileceğiniz pybs puan hesaplama aracı için buraya tıklayın.

← yks puan hesaplama hesaplama.netyks puan hesaplama hesaplama.net →