2018 Yks Puan Hesaplama Nasıl Olacak

Pdf Cevap Anahtarı

2018 Yks Puan Hesaplama Nasıl Olacak. Puanın nasıl hesaplandığına dair kısaca bir örnek verecek olursak, bir öğrencinin diploma başarı puanı 60 ise ve 0,12 kat sayı ağırlığı ile tercih işlemi yapacaksa 60 x 0,12 = 7,2 7,2 x 5 = 36 burada ortaya çıkan 36 öğrencinin ham puanına eklenecek puandır. Alan yeterlilik testi’nde (ayt) ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin birinden en az 0.5 puan elde edilmesi gerekecek.

Bankacılık ve sigortacılık bölümü taban puanları!
Bankacılık ve sigortacılık bölümü taban puanları!

Ayrıca hesaplama yaparken diploma puanınızı ilgili yere girerek. İlk oturum temel yeterlilik testi adında 40 türkçe ve 40 matematik sorusundan oluşmaktadır. 17 sayisal puan hesaplama sayısal puan hesaplamada derslerin yüzdelik etkisi şu şekilde;

Bankacılık ve sigortacılık bölümü taban puanları!

Bunda adayların sınava girdikleri alanlar, lisans ve ön lisans programlarının kontenjanları, okul başarı puanları, sınavda yaptıkları netler ve. Yks'nin tyt ve ayt oturumları sona erdi. Bunda adayların sınava girdikleri alanlar, lisans ve ön lisans programlarının kontenjanları, okul başarı puanları, sınavda yaptıkları netler ve. Yks puan hesaplama işleminde öncelikle ham puan belirlenecek.

← önlisans kpss puanı hesaplama uzamnıönlisans kpss puanı hesaplama uzamnı →