5018 Sayılı Kanunla Ilgili Çıkmış Sorular

Pdf Cevap Anahtarı

5018 Sayılı Kanunla Ilgili Çıkmış Sorular. 4982 sayılı bilgi edinme kanunu i̇le ilgili soru ve cevaplar için lütfen tiklayiniz. Aşağıdakilerden hangisinin 657 sayılı kanunla yasak olduğu hükme bağlanmamıştır?

İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

5018 sayılı kanun hakkında karşılaşılabilecek soruların ağırlıkla çıktığı ilk 50 maddesi ile ilgili açıklamalı sorular yer almaktadır. Normal seviye çıkmış soru soru 1. 5018 sayılı kanun çıkmış sorular çöz,.

İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanunu’na göre, “ödenek üstü harcama” ile ilgili olarak kamu zararı oluşturmamakla birlikte bütçelere, ayrıntılı harcama programlarına, serbest bırakma oranlarına aykırı olarak harcama talimatı veren harcama yetkililerine, her türlü aylık, ödenek, zam ve tazminat dâhil yapılan bir aylık net ödemeler toplamının en. 5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanunu’na göre genel yönetim kapsamındaki kurumlar olarak belirlenmiştir. Bu gelirlerden harcama yapma yetkisi verilen, kuruluş ve çalışma esasları özel kanunla düzenlenen ve bu kanuna ekli (ii) sayılı cetvelde yer alan her bir kamu idaresinin bütçesidir. Kamu kurum ve kuruluşlarınca görevde yükselme sınavları kapsamında yapılan şeflik müdür yardımcılığı müdürlük ve aday memurluk sınavlarına hazırlanan adayların faydalanması için daha önceki yıllarda yapılmış sınavlarda sorulan soruları yazımız ekinde yayımlıyoruz.

← dikdörtgen çıkmış sorulardikdörtgen çıkmış sorular →