Ales Eşit Ağırlık Puan Hesaplama 2017

Pdf Cevap Anahtarı

Ales Eşit Ağırlık Puan Hesaplama 2017. Bunların 50 sorusu sayısal, 50 sorusu sözel şeklindedir. Ales eşit ağırlık puan hesaplama 40 + (sözel netiniz x 0,60) + (sayısal netiniz x 0,60) = ales eşit ağırlık puanınız örnek :

Yanıt Ders Bitirme Kampı Eşit Ağırlık Sözel
Yanıt Ders Bitirme Kampı Eşit Ağırlık Sözel

Ales puanı kaç yıl geçerlidir? Bunun ardından alttaki formül kullanılarak puan hesaplanır. Bu katsayılara göre hesaplanan puanlar, aşağıda verilen dönüşüm formülü kullanılarak 100 üzerinden puanlara (ales puanlarına) dönüştürülmektedir.

Yanıt Ders Bitirme Kampı Eşit Ağırlık Sözel

Standart puanlar kullanılarak her aday için olmak üzere sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olan, 3 ağırlıklı puan (ap) hesaplanmaktadır. Ales puan hesaplama sistemimiz sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere 3 puan türünün katsayılarına göre ayarlanmıştır. Eşit ağırlık ve sözel puan türlerinde ise en az 70 puan alan kadın adayların oranları sırasıyla %55,63 ve %58,87’dir. Sayisal ağırlıklı standart puan (sayisal asp) = sayısal test * %75 + sözel test * %25 sözel ağırlıklı standart puan (sözel asp) = sayısal test * %25 + sözel test* %75

← acikogretim sinav puan hesaplamaacikogretim sinav puan hesaplama →