Bilimdeki Son Gelişmeler 2019

Pdf Cevap Anahtarı

Bilimdeki Son Gelişmeler 2019. Heseidos’un ünlü “başlangıçta kaos vardı” sözü bir ‘içkinlik’ düzlemiyle neredeyse düzensizliğin hiçbir şekilde düzenli hale gelemeyeceğinin şimdide ve gelecekte olası yankısını da ifade ediyor aynı zamanda. “i̇klim krizinin geri dönüşü olmayan etkilerinden kaçınmak için paris anlaşması ile belirlenmiş olan, küresel ısınmayı 2 derecenin altında tutma hedefinin dahi, bilimdeki son gelişmeler ışığında yetersiz kaldığı anlaşıldı.

Biyoetik Günleri 1 Sağlıkta Yapay Zeka, Oyunu Değiştiren
Biyoetik Günleri 1 Sağlıkta Yapay Zeka, Oyunu Değiştiren

Dünyanın önde gelen bilim dergisi science son on yılın en önemli bilimsel buluşlarından bir liste oluşturdu. Zaten çağdaş bilimdeki son gelişmeler de buna işaret ediyor. Uluslararası bitki sağlığı yılı gelecek yıl, birleşmiş milletler tarafından kabul edilen bitki sağlığı uluslararası bir yıl olarak kabul edilmiş olarak.

Biyoetik Günleri 1 Sağlıkta Yapay Zeka, Oyunu Değiştiren

2018 yılına damga vuran 20 bilimsel gelişme. Son zamanlarda tüm dünyanın en çok tartıştığı konulardan biri, gezegenin üzerindeki atık yükünü azaltmak. Yapay zeka, robotik, uzay bilimleri, internet, büyük veri ve daha pek çok alanda çığır açan, ilham veren, yer yer de korkutan haber ve çalışmalara şahit olduk. Erciyes üniversitesi’nden (erü) yapılan yazılı.

← harun kolçak bile bileharun kolçak bile bile →