Bursluluk Sınavı Kişi Başına Düşen Gelir 2018

Pdf Cevap Anahtarı

Bursluluk Sınavı Kişi Başına Düşen Gelir 2018. Ailenin 2017 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2018 malî yılı için tespit edilen 11.600,00 tl (onbirbinaltıyüz)’ yi geçmemesi gerekir. İokbs bursları ne zaman yatacak?

Boyabat'ta İkinci El Oto Alım Satım Mesleki Yeterlilik
Boyabat'ta İkinci El Oto Alım Satım Mesleki Yeterlilik

Ailenin 2019 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2020 mali yılı için tespit edilen 14.640,00 (ondörtbinaltıyüzkırk) tl’yi geçmemesi gerekir. Bursluluk sınavı için kişi başına düşen gelir. (bunun için ailenin sınav yılından bir önceki yıldaki yıllık.

Boyabat'ta İkinci El Oto Alım Satım Mesleki Yeterlilik

Bursluluk sınavına katılabilmek adına her yıl bir puan belirlenmektedir. Ailenin 2017 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2018 malî yılı için tespit edilen 11.600,00 tl (onbirbinaltıyüz)’ yi geçmemesi gerekir. Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına girmelerinin nedeni devletin başarılı olan öğrencilere verdiği burstan yararlanmaktır.

← bursluluk sınavı sonuçları neden açıklanmadıbursluluk sınavı sonuçları neden açıklanmadı →