Fem Ygs Lys Puan Hesaplama 2016

Pdf Cevap Anahtarı

Fem Ygs Lys Puan Hesaplama 2016. Ösym tarafından yayımlanan son verilere göre düzenlenmiş lys puan hesaplama 2017 robotu sitemiz aracılığı ile adayların hizmetine sunulmuştur. Ygs lys puan hesaplama robotu online olarak hizmet vermekle birlikte 2015 lys ygs puan hesaplama özelliğine göre güncel verilerden hareketle (katsayılar, sp) tasarlanmıştır.

Tercih Rehberi
Tercih Rehberi

Ygs puan hesaplama aracıyla ygs 1, ygs 2, ygs 3, ygs 4, ygs 5 ve ygs 6 puan türündeki ygs ham puanlarınızı. Meslek lisesi veya öğretmen lisesi gibi liselerden mezun olanlar için ek puan hesaplanırken de. 1.oturum sonunda oluşacak temel yeterlilik testi puanı türkçe testinin ağırlığı %50, temel matematik testinin ağırlığı %50’dir.

Tercih Rehberi

Obp, türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak,ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak ortaöğretim başarı puanına (obp) dönüştürülecektir. 2016 ygs sonunda her adayın 6 farklı puan türü hesaplanacak. 2016 yılında ösym tarafından yapılan ygs ve lys sınavlarında aldığınız puanlar ile gidebileceğiniz üniversiteleri tek tek aramak yerine günümüz teknolojisi ile yazılmış olan tercih robotları puanınızın tuttuğu üniversiteleri ortaya çıkararak size kolaylık sağlıyor. * less space thanks to its small size.

← öss mf 4 puan hesaplamaöss mf 4 puan hesaplama →