Lise Okul Puanı Hesaplama 2013

Pdf Cevap Anahtarı

Lise Okul Puanı Hesaplama 2013. Açık lise okul puanı hesaplamayla ilgili örnek aşağıda verilmiştir. Sınıf öğrencileri için bu sayfada türkiye’de.

11.sınıf fizik 2.dönem 2.yazılı sınav 20132014 Sorubak Blog
11.sınıf fizik 2.dönem 2.yazılı sınav 20132014 Sorubak Blog

Örneğin, 10 ders var, hepsinin ortalaması 500'e denk düşüyor. Üniversitelere girişte kullanılacak okul puanı ya da diğer adıyla obp'yi öğrenmek için lise mezuniyet notunu aşağıdaki hesaplama aracına girdikten hesapla butonuna basınız. Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak, ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden lise mezuniyet puanı) 5 ile çarpılarak ortaöğretim başarı puanına (obp) dönüştürülecektir.

11.sınıf fizik 2.dönem 2.yazılı sınav 20132014 Sorubak Blog

Dönem not ortalaması ve karne ile birlikte alınacak başarı belgesini öğrenmek için aşağıdaki listeden ilgili öğrencinin sınıfını seçtikten sonra hesaplama yapabilirsiniz. Yılsonu not ortalamasını öğrenmek istediğiniz öğrencinin yıl içinde almış olduğu dersleri seçtikten sonra her biri için haftalık ders saati ile i. Genelde öğrencilerin bildiği okul birincilerine belli bir ek puan verildiğidir. Sınıfın bitmesiyle liseye geçecek öğrencilerin nitelikli okullar olarak nitelendirilen fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programlarına yerleştirilmesinde kullanılmaktadır.

← dgsli org puan hesaplamadgsli org puan hesaplama →