Mezuniyet Puanı Hesaplama 2019

Pdf Cevap Anahtarı

Mezuniyet Puanı Hesaplama 2019. Sınıf) öğrencilerinin ağırlıklı puan ortalamasını, sınıf. Ön lisans başarı puanı hesaplanırken diploma puanı 0.8 ile çarpılır.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için obp 250, en yüksek 100 olan diploma notu için de 500 olacaktır. (bu arada 2019’da üniversite sınavına girecek bir ortaöğretim kurumundan mezun durumda olan adayın diploma notu haziran’da, okul bitince belli olur.) örneğin aday’ın lisedeki yıl sonu ortalamaları. Öğrencinin ortaöğretim bitirme notu (lise mezuniyet puanı) 5 ile çarpılarak obp'ye dönüştürülecektir.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

(bu arada 2019’da üniversite sınavına girecek bir ortaöğretim kurumundan mezun durumda olan adayın diploma notu haziran’da, okul bitince belli olur.) örneğin aday’ın lisedeki yıl sonu ortalamaları. Bu oluşturduğumuz tablo ösym’nin yayınladığı 2021 yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere göre düzenlenmiştir. Ösym, obp hesaplaması yaparken mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları, anadolu öğretmen lisesi, i̇mam hatip lisesi ve spor lisesi mezunlarına bir çok 4 yıllık fakülte ve yüksekokul bölümünde ek puan verir. Öğrencinin lise mezuniyet puanı 5 ile çarpılır ve orta öğretim başarı puanı ortaya çıkar.

← ayt puan hesaplama eşit ağırlıkayt puan hesaplama eşit ağırlık →