Obp Puanı Hesaplama 2016

Pdf Cevap Anahtarı

Obp Puanı Hesaplama 2016. Önlisans başarı puanı diğer adıyla öbp öğrencinin üniversite sınavlarında (dgs) kullandığı ve diploma puanının dgs puan hesaplama robotuna çevrilmiş halidir.öğrenciler arasında önlisans mezuniyet puanı olarak da bilinmektedir. Öğrencinin derslerden aldığı dönem puanlarının aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacaktır.

Denizli Pamukkale Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı
Denizli Pamukkale Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı

Obp okul puanı hesaplama motoru güncel olarak sayfamızda. Obp si 300 olan bir bireye 300 x 0,11 = 33 puan yani yetenek sınavına ek +33 puan getirir. Değerleri girdikten sonra hesapla tuşunu tıklayın.

Denizli Pamukkale Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı

Ortaöğretim başarı puanı hesaplamasında kullanılacak lise mezuniyet puanından hesaplanan 500 üzerinden puanınız normal yerleştirmede 0.12 ile çarpılarak obp'niz hesaplanır. Diploma notunuz 50'nin altındaysa 50 olarak giriniz. Meslek lisesi yada genel lise ayrımı olmadan tüm öğrencilerin yerleştirme puanı hesaplanmasında obp puanları üzerinden hesaplama yapılmaktadır. Ancak bazı lise bölümlerinin devamı niteliğinde olan (örneğin öğretmen lisesi mezunları için öğretmenlik bölümleri) bölümlere.

← 2017 lys puan hesaplama excel2017 lys puan hesaplama excel →