Obp Puanı Hesaplama 2020

Pdf Cevap Anahtarı

Obp Puanı Hesaplama 2020. Bir ders için başarı notu hesaplama işlemi yapılırken o dersin dönem içi (vize) sınav notunun %30 oranı ile dönem sonu (final) sınav notunun %70 oranı toplanarak hesaplanır. Obp'yi boş bırakırsanız sadece ham sonuçlar hesaplanacaktır.

Açık lise yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri açıklandı
Açık lise yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri açıklandı

Ortaöğretim başarı puanı (obp) nasıl hesaplanır? Öbp puanı hesaplamak için öncelikle notunuzun 100’lük sistemde mi yoksa 4’lük sistemde mi olduğunu belirlemelisiniz. Tercih yapacağınız bölümünüzü seçiniz (sayısal,sözel,eşit ağırlık,dil) eğer tyt ile tercih yapacaksanız tyt’yi seçeneğini seçiniz

Açık lise yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri açıklandı

Örneğin a dersinin vize sınavından 80 ve final sınavından 64 alan bir öğrencinin ilgili ders için başarı notu hesaplaması yapılırken 80*0.3 + 64*0.7 işlemi yapılır. Öbp puanı hesaplamak için öncelikle notunuzun 100’lük sistemde mi yoksa 4’lük sistemde mi olduğunu belirlemelisiniz. Eğer 4’lük sistemdeyse, notunuzu 20 ile çarpmanız yeterli olacaktır. Üç farklı puan türünde hesaplama yapılan dgs için her yıl olduğu gibi bu yılda derece yapan adaylar sayısal veya sözel bölüm sorularının büyük bölümüne doğru yanıt vermeyi başardılar.

← bomba uzman puan hesaplamabomba uzman puan hesaplama →