Ygs Lys Puan Hesaplama Okul Puanıyla 2017

Pdf Cevap Anahtarı

Ygs Lys Puan Hesaplama Okul Puanıyla 2017. 2017 ösys kılavuzunda açıklandığı üzere ygs’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, ygs puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve lys’lere girme hakları bulunmamaktadır. (okuldan gelecek puan hesabı) ek puanın en büyük değeri 500 x 0.06= 30 olacaktır.

Harran Üniversitesi İnşaat Müh. Malzeme Bilimi Final
Harran Üniversitesi İnşaat Müh. Malzeme Bilimi Final

Ortaöğretim başarı puanı okul puanı (obp) nedir? Ygs puan türleri neyi ifade eder? Obp, türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak,ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak ortaöğretim başarı puanına (obp) dönüştürülecektir.

Harran Üniversitesi İnşaat Müh. Malzeme Bilimi Final

Hesaplama sonucunda çıkan veriler sizin tahmini sonucunuzdur. 2017 ösys kılavuzunda açıklandığı üzere ygs’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, ygs puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve lys’lere girme hakları bulunmamaktadır. Ygs puanı hesaplama programı ile ygs puanınızı yaklaşık olarak hesaplayabilirsiniz. Standart sapma değerlerinin değişmesi ya da farklı etkenlerin devreye girmesi sebebi ile sonuçlarda çok küçük oymalar olabilir.

← pybs puan hesaplama 2018 sorubakpybs puan hesaplama 2018 sorubak →