Yüksek Lisans Puan Hesaplama Yüzdeleri 2017

Pdf Cevap Anahtarı

Yüksek Lisans Puan Hesaplama Yüzdeleri 2017. Buna göre belirlenen kontenjan içerisine girdiyseniz yüksek lisans eğitimi almaya hak kazanmış oluyorsunuz. Lgs puan hesaplama işlemleri neler?

KILIÇOĞLU ERKEK ÖĞRENCİ YURDU İZMİR Tanıtım Videoları, YKS
KILIÇOĞLU ERKEK ÖĞRENCİ YURDU İZMİR Tanıtım Videoları, YKS

Farklı bir alandan geliyorsanız 1 yıl da bilimsel hazırlık senesi okumanız gerekebilir. Yüksek lisans başvurularında bazı okullar yazılı bazı okullar sözlü olarak mülakat sınavı yapıyor. Ales, yabancı dil puanı, üniversiten yaptığı sınav puanı ve lisans diploma puanınızın belirli yüzdeleri alınarak genel bir puan oluşturulur ve sıralamaya yerleştirilir.

KILIÇOĞLU ERKEK ÖĞRENCİ YURDU İZMİR Tanıtım Videoları, YKS

Öyp puan hesaplamasında ales puanınızın %50’si, lisans mezuniyet notunuzun %35’i (yüksek lisans mezunu olsanız dahi hesaplama lisans notu kullanılır) ve varsa yabancı dil puanınızın %15’i alınarak öyp puanınız hesaplanmış olur. Ankara üniversitesi’nin yeni harf notu sistemi yayınlandı. A) tezli yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, lisans diplomasına ve başvurduğu programın puan türünde en az 55 ales puanına sahip olmaları gerekir. Tezsiz yüksek lisans eğitimi ise 1.

← kpss lise mezunu puan hesaplamakpss lise mezunu puan hesaplama →