Yüksek Lisans Puan Hesaplama Yüzdeleri 2018

Pdf Cevap Anahtarı

Yüksek Lisans Puan Hesaplama Yüzdeleri 2018. Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca ales puan şartı istenilmeyen tezsiz yüksek lisans programları dışındaki lisansüstü programlara öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde bu sınavın sonuçları kullanılıyor. Türkçe=3.3 matematik=3.3 sosyal=3.4 fen=3.4 ile çarpıp çıkan sonuca ösym’nin her adaya verdiği 100 puanı ve obp’yi ekleyerek (obp hesabı için diploma notunu 0,6 ile çarpmak yeterli.

Malezya Hükümeti’nden Yüksek Lisans ve Doktora Bursları
Malezya Hükümeti’nden Yüksek Lisans ve Doktora Bursları

İlgili kişinin dil testinde doğru cevaplamış olduğu soru sayısını aşağıdaki hesaplama aracına girdikten sonra hesapla butonuna basınız. 150 barajı için hesap yapılıyorsa. 2018 lgs sınavı bugün yapıldı.

Malezya Hükümeti’nden Yüksek Lisans ve Doktora Bursları

Puan hesaplama tablosuna mesela söz 1 e 25, sayısal 1 e 15 doğru yazıp hesapla butonuna basınca sözel puan eşit ağırlıktan 4 puan fazla çıkıyor. Daha sonra ales (akademik personel ve lisansüstü eğitimi giriş sınavı) puanına sahip olmanız gerekmektedir. Yaklaşık 1 milyon 8'inci sınıf öğrencisinin katıldığı sınav ardından hem veliler hem de öğrenciler puan hesaplamasının nasıl yapıldığını araştırıyor. Buna göre belirlenen kontenjan içerisine girdiyseniz yüksek lisans eğitimi almaya hak kazanmış oluyorsunuz.

← ygs puan hesaplama indir pcygs puan hesaplama indir pc →