Aobp Puanı Hesaplama 2016

Pdf Cevap Anahtarı

Aobp Puanı Hesaplama 2016. Yukarıdaki hesaplamaya göre ali’nin yerleştirme puanı (yp)= 163.39’tür. Dgs adaylarının merak ettikleri konuların başında da “önlisans başarı puanının (öbp) nasıl hesaplandığı ve dgs yerleştirme puanlarına etkisinin ne kadar olduğu” geliyor.

Sakarya Üniversitesi Besyo sınavı 2018 arşivleri Besyo
Sakarya Üniversitesi Besyo sınavı 2018 arşivleri Besyo

Ösym üniversiteye girişte puan hesaplama sistemini, “4+4+4” olarak bilinen 12 yıllık zorunlu eğitim yasasına göre yeniden düzenlemişti. Ösym, obp hesaplaması yaparken mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları, anadolu öğretmen lisesi, i̇mam hatip lisesi ve spor lisesi mezunlarına bir çok 4 yıllık fakülte ve yüksekokul bölümünde ek puan verir. Ortaöğretim başarı puanı diğer adıyla obp öğrencinin üniversite sınavlarında (tyt, ayt, yks, ydt) kullandığı ve diploma puanının yks puan hesaplama robotuna çevrilmiş halidir.öğrenciler arasında kısaca okul puanı olarak da bilinmektedir.

Sakarya Üniversitesi Besyo sınavı 2018 arşivleri Besyo

Obp puanı hangi durumlarda kırılır? •en düşük diploma puanı 50’nin altında da olsa 50 kabul edilir; Ortaöğretim başarı puanı (obp) hesaplama üniversitelere girişte kullanılacak okul puanı ya da diğer adıyla obp'yi öğrenmek için lise mezuniyet notunu aşağıdaki hesaplama aracına girdikten hesapla butonuna basınız. Posted by admin on 19 ekim 2015.

← 2019 kpss ve egitim bilimleri puan hesaplama2019 kpss ve egitim bilimleri puan hesaplama →